Koreamedaille van de Verenigde Naties Nederland (Dutch United Nations Service Medal for Korea)

De onderscheiding is een ronde bronzen penning met op de voorzijde het VN-symbool, een wereldbol met daarop de zeven continenten en een lauwerkrans, in bas-reliëf, en op de vlakke keerzijde, de opdracht "voor dienst in de verdediging van de beginselen van het Handvest van de Verenigde Naties", ook in bas-reliëf. De medaille wordt op de linkerborst gedragen en is aan het lint bevestigd door middel van een bronzen gesp en een mechanisme dat zowel draait om een knop als scharniert dankzij de bevestiging aan het lint.
Op de gesp is het woord "Korea" in bas-reliëf aangebracht. De aanduiding van het operatiegebied kan op de medailles, afhankelijk van de nationaliteit van de decorandus, worden weergegeven in het Engels, Frans, Spaans, Deens, Grieks, Italiaans, Nederlands, Zweeds, Sanskriet of Turks. De traditie van Medailles voor Vredesmissies van de Verenigde Naties werd met deze medaille aangevangen maar de latere medailles hadden geen gesp en daardoor een iets ander uiterlijk.

€ 45,00
Betaalwijzes

De Koreamedaille van de Verenigde Naties (in het EngelsUnited Nations Service Medal for Korea) werd door de Verenigde Naties ingesteld voor de militairen die in de Koreaanse Oorlog ingezet werden

Meer afbeeldingen