Herinneringsmedaille voor Humanitaire Hulpverlening bij Rampenin Albanie 1999 (boxed)

De ronde gepatineerde zilveren medaille met een middellijn van 35 millimeter wordt aan een lint op de linkerborst gedragen. Op de voorzijde is een naar beneden gericht in de schede gestoken zwaard afgebeeld. Dit zwaard is omkranst door een lauwertak. Links onder en rechts boven, iets over het zwaard reikend zijn twee naar elkaar gerichte rechterhanden afgebeeld. De bovenste, "helpende" hand is stevig maar de onderste "ontvangende" hand is opvallend mager.
Rechtsonder op de voorzijde is het motto "DE HELPENDE HAND WERD GEBODEN" te lezen.

De keerzijde van de Medaille vertoont het Nederlandse Rijkswapen. Het kleurrijke lint is goudgeel met diep donkerblauwe banden, overvloeiende in het goudgeel als bies. In het midden zijn drie banen, elk 1½ millimeter breed in de kleuren van de Nederlandse vlag, rood, wit en blauw, geweven.met baton

€ 295,00
Betaalwijzes

De Herinneringsmedaille voor Humanitaire Hulpverlening bij Rampen, oorspronkelijk Herinneringsmedaille Rampenbrigade geheten, is een Nederlandse onderscheiding die wordt verleend aan militairen die deelnemen aan humanitaire missies naar rampgebieden.

Elk van de uitgereikte medailles heeft een zilveren gesp op het lint waarmee de humanitaire actie wordt aangegeven.

Meer afbeeldingen