Gratis verzending
In NL boven de € 200,-
Niet tevreden?
Binnen 7 dagen retour
Klantenservice
Snel antwoord
Besteld, dan...
Volgende werkdag geleverd

Straatnamen Technische troepen

geel op zwart

€ 8,00
Betaalwijzes

De Technische dienst (TD) van de Koninklijke Landmacht (KL) is een legeronderdeel dat valt onder het dienstvak der Logistiek. Historisch gezien valt de T.D. onder het Regiment Technische Troepen, dit relatief jonge regiment heeft zoals vele andere regimenten een aantal tradities en ook een regimentsvlag. Op deze vlag staat, in het Latijn: 'Herstellen, altijd en overal" sinds april 2010. Deze spreuk geeft aan dat de T.D.-ers overal op de wereld, onder de zwaarste omstandigheden, hun werk gedaan hebben en blijven doen. Ook T.D.-ers zijn en worden tot de dag van vandaag uitgezonden. Enkele uitzendgebieden waar het personeel van de T.D. zijn werk heeft verricht: Nederlands-Indië, Libanon, Bosnië-Herzegovina, Kosovo, Irak, Cyprus, Afghanistan (Uruzgan). (Dit zijn slechts voorbeelden, vele meer zijn te noemen.)

De hersteleenheden binnen de KL bestaan uit diverse soorten 'sleutelaars'.

  • Motortechnici, (automonteurs, dit zijn monteurs ten behoeve van vrachtwagens, pantservoertuigen en tanks).
  • Geniemonteurs, (monteurs voor bouwmaterieel en aanverwante zaken).
  • Verbindingsmonteurs, (monteurs voor radio's, satellietcommunicatiesystemen en overige elektronica).
  • Bewapeningstechnici, (monteurs voor KKW (klein kaliber wapens), van pistolen zoals Glocks t/m het kanon kaliber .50 ).
  • Munitietechnici, deze houden zich bezig met explosieven, zoals bommen en mortieren. Ook de landmachtmilitairen bij de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD) vallen hier onder. Onder deze eenheid valt de E.O.D. compagnie grondgebonden, dé Explosieve Opruimings Dienst.
  • Wapensysteemtechnici, monteurs voor elektronica van boordwapens.

Tevens bevindt zich bij de hersteleenheden een logistiek deel voor de bevoorrading van reservedelen, ook wel AS-32 genoemd. Hierin werkt in de regel personeel wat valt onder het Dienstvak Logistiek. Dus niet het Dienstvak T.D. (Technische Dienst)

Technische troepen straatnamen

Meer afbeeldingen

  • Technische troepen straatnamen